Een woordje over ons


Bakkerij Du Littoral staat voor eerlijke producten, eerlijke producten die vervaardigd worden met de meest kwaliteitsvolle ingredi├źnten. Iedere dag streven we naar topkwaliteit. Die kwaliteit kunnen we enkel halen door te werken met streekproducten.

/uploads/flyfish/03.jpg

 Enkele van onze streekproducten: 

 De Beauvoordse Walhoeve = voorziet ons dagelijks van overheerlijke hoeveproducten
Het Warrandehof = onze leverancier voor verse rabarber. 
Vlaeminck Veurne = voorziet ons dagelijks van verse kwalitatieve groenten en fruit
Bloemmolens Descamps = onze leverancier voor bloem van de hoogste kwaliteit
 ...

Door de samenwerking met dergelijke leveranciers komen we tot het resultaat waar wij vandaag voor staan als bakkerij.

De kunst van het artisanaal brood maken is en blijft een leerrijke ervaring. Elke dag wordt er bekeken hoe we een product verder kunnen verfijnen en afstemmen op onze hedendaagse normen.  De quote ' slaaf van mijn passie' kunnen we dan ook iedere dag omarmen.  Het dagdagelijks zoeken naar een nieuwe prikkel, een nieuwe sensatie blijft een ervaring op zich.  Samen met een sterk team die dezelfde denkwijze hanteert kunnen we ons iedere nacht voor 100% inzetten. 

/uploads/flyfish/kroonbakker.jpg

/uploads/flyfish/02.jpg

Een dag uit het leven van de bakker:

Iedere dag begint of start reeds rond 21u30: we bekijken zorgvuldig iedere geplaatste bestelling, we wegen alle producten af en de ovens worden in werking gesteld.  Kortom alle voorbereidingen worden gemaakt voor een zeer productieve nacht. 
We starten met het draaien van alle degen, die na een rustpauze worden afgewogen om nadien op een aparte plaats te brengen waar ze kunnen rijzen. Na een hele nacht doorwerken worden ze net voor het opengaan van onze bakkerij op hun plaatsen gelegd in de winkel. 

Net zoals onze Baguette Du Patron worden deze pas enkele minuutjes voor het opengaan (zeer warm) in de winkel gebracht. De geur van versgebakken stokbroden overheerst nu reeds in de winkel.  Als alle broden klaar zijn verdiepen we ons verder in de patisserie.  Onze Parijse vanille wafels vullen de Zeelaan van Koksijde met een heerlijke geur.   We herhalen deze werking iedere dag , zo kunnen we u altijd dagverse producten met de hoogste kwaliteit aanbieden. 

We hopen alvast dat uw smaakpapillen verlangen naar meer en dat we u binnenkort mogen verwelkomen bij Bakkerij Du Littoral.  Tot dan,  

Tessa & Thomas

Bakkerij Du Littoral 
Zeelaan 235 - 8670 Koksijde

/uploads/flyfish/kroonbakker.jpg

/uploads/flyfish/01_1.jpg